Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 30 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • Ξύσμα από δύο μανταρίνια

sidagi.gr


Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ και με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το τριμμένο τζίντζερ, τη βανίλια, το φυστικοβούτυρο και το ξύσμα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Έπειτα κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε λίγο-λίγο στο μείγμα έως ότου φτιαχτεί η ζύμη. Αν χρειαστεί, τη δουλεύετε λίγο και με τα χέρια.

Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο δίσκους ή σε ταψάκια. Παίρνετε από τη ζύμη μικρές μπάλες, περίπου όσο ένα κουταλάκι του γλυκού, τις πλάθετε στρογγυλές και τις αραδιάζετε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Όπως τις τοποθετείτε στη λαδόκολλα τις πατάτε, ώστε να γίνουν ελαφρώς πλακέ. Πασπαλίζετε από πάνω με την καρύδα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.

Θέλουμε στο κέντρο τους να είναι ακόμη μαλακά και όχι τόσο ψημένα, όσο εξωτερικά.