Υλικά

sidagi.gr

Ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.

Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνουμε για τρεις ώρες.

Όταν πήξει, θα ξεφορμάρουμε τη βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ.

Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μούς σολομού. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα ψωμάκια καναπέ.

Υλικά
Για 4-6 άτομα

225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια μαγιονέζα
11 γραμμάρια ζελατίνα
125 ml κρασί άσπρο
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο αγγουράκι
Λίγος άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
2 αγγούρια μικρά ή ένα μεγάλο
1 συσκευασία ψωμάκια καναπέ