Υλικά
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τα σου
150 ml φρέσκο γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 αυγά100 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Για τα σου
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό ή το κάπα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.
Αφού βγάλουμε τα σού από τον φούρνο τα αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχει τα ανοίγουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με την σαντιγί μέσα σε κορνέ.
Για την σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.