Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κακάο
- 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 σφηνάκι εσπρέσο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 συσκευασία μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
- λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
- ½ φλιτζάνι νερό
- Για την επικάλυψη
- 200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα σοκολάτα
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη, το αλεύρι, τα μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ξανά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα.
Για την επικάλυψη
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και ραντίζουμε τα μπράουνις.