Υλικά
Για τη βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και τη σχάρα τοποθετήστε τη στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Ρίχνετε τα μπισκότα σοκολάτας μαζί με το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν θρύμματα.
Πιέστε απαλά το μείγμα στο κάτω μέρος ενός ταψιού και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Για τη μους
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κάτσει το μείγμα.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τη βάση
1/2 κουτί (500 γραμμάρια) μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Για τη μους
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος