Υλικά
- 410 γραμμάρια κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 φάκελος μους βανίλιας
- 1 κούπα γάλα
- 3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού καφέ στιγμής (καφέ για φραπέ)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρειάζεται να το αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ειδάλλως δεν θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους. Ρίχνουμε τον καφέ στιγμής και το κακάο μέσα στην κούπα με το γάλα.
Μόλις ο καφές και το κακάο διαλυθούν, αδειάζουμε το γάλα μέσα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να γίνει σαντιγί.
Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 9-10 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Αδειάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, κατόπιν προσθέτουμε και τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες προτού το καταναλώσουμε.