Υλικά
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
- 14 φύλλα κρούστας
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, πεκορίνο, κεφαλοτύρι)
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο επιπλέον
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνετε (προσέξτε το αλάτι γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά) και ανακατεύετε.
Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση στην άκρη. Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα τυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Σερβίρετε ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού.