Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 150 γραμμάρια τριμμένη φέτα
  • 6 κουταλάκια γλυκού πολτό ελιάς
  • 2 ψημένες πιπεριές φλωρίνης
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας, το απλώνετε και βάζετε μπροστά σας την μακριά πλευρά. Κόβετε κάθετα σε τρεις λωρίδες.

Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα.

Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε 2 λωρίδες στην άκρη κάθε ζύμης. Αλείφετε με νερό τις άκρες, τυλίγετε ρολό και πατάτε τις άκρες για να κολλήσουν.

Πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Δηλαδή, πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μία άκρη και τη φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.

Χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.

Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.