Υλικά
- ½ κιλό ταλιατέλες ή πένες
- Για το μοσχάρι
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 σπυριά μπαχάρι
- 1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ
- 1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
- 1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
- 1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κρέας, κόβοντάς το σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες ταλιατέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο, τοποθετούμε κατακόρυφα το κρέας και προσθέτουμε πικάντικη σάλτσα.