Υλικά

  • 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα του τσαγιού νερό
  • 11/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 1/2 πιάτο βαθύ καρυδόψιχα και σταφίδες μαύρες
  • κανέλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε νερό με λίγο κονιάκ τουλάχιστον για μία ώρα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πάνω και κάτω αντίσταση στους 150 βαθμούς για 60 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί η φανουρόπιτα μας πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω και είναι έτοιμη.