Υλικά
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση. Χωρίζετε τους κρόκους των 6 αυγών από τα ασπράδια.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζετε και προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα.
Χτυπάτε επίσης τα ασπράδια και τα προσθέτετε.
Ρίχνετε τη ζύμη σε μία φόρμα, στην οποία έχετε προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αναμιγνύετε τους υπόλοιπους 2 κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή κρέμα. Διαλύετε στην κρέμα τη ζελατίνα.
Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με τη σφιχτή κρέμα και προσθέτετε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος.
Απλώνετε την κρέμα στην αφράτη ζύμη και γαρνίρετε με τα φραμπουάζ. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε.
Για να γαρνίρετε την τάρτα φαμπουάζ σας προτείνουμε… Σιρόπι φράουλα!!
Ταιριάζει τρομερά!!
Υλικά Για 6-8 άτομα
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια ανθνότυρο
400 γραμμάρια φραμπουάζ φρούτο
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
125 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
6 αυγά
2 κρόκοι αυγών επιπλέον
3 κουταλιές της σούπας νερό
4 φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια αλεύρι Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr