Υλικά
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 κιλό χταπόδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
Εκτέλεση
Επιλέγουμε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι. Στη συνέχεια, βράζουμε το χταπόδι 45 λεπτά να μαλακώσει το στραγγίζουμε καλά.
Το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Πλάθουμε ανακατεύοντας σιγά-σιγά την φρυγανιά. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πλάθεται σε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Συνοδεύουμε με ντιπ από μανούρι και πελτέ ντομάτας!