Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • λίγο αλεύρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια

sidagi.gr

Εκτέλεση

Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.

Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου ή 12 λεπτά σε χύτρα.

Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και σερβίρετε!