Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 1 βανίλια σκόνη
- 8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
- 600 ml σαντιγί
- φιστίκια ψιλοκομμένα
- 220 γραμμάρια ζάχαρη
- 220 γραμμάρια μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά ώστε να είναι καλά ψημένο.
Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στο 1/4, στα 2/4 και τα 3/4 και αλείφουμε με τη μαρμελάδα κεράσι.
Συναρμολογούμε το κέικ και το γαρνίρουμε με την σαντιγί και τα φιστίκια!