Υλικά
- Για 2 άτομα
- 2 φιλέτα στήθος πάπιας
- 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- Τη σάρκα από 4 πορτοκάλια
- Το ξύσμα της φλούδας από 4 πορτοκάλια
- 250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
- 1 κύβο ζωμό πουλερικών λιωμένο σε 200 γραμμάρια νερού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε τα δύο φιλέτα πάπιας και τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Τα τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.
Αφαιρούμε την πάπια και ρίχνουμε στο τηγάνι τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό και το μέλι. Μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα την πάπια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (ίσα που να βράζει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε την πάπια, την κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα πορτοκάλι.