Υλικά

sidagi.gr

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για κρέπες, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, παρασκευάζουμε απ’ αυτήν τις κρέπες (για τον τρόπο παρασκευής ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.

Προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.

Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.

Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.

Της τοποθετούμε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις διατηρούμε ζεστές.

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, και τα ξανθίζουμε με το βούτυρο στο τηγάνι.

Τα ραντίζουμε με το αλεύρι, και με το κονιάκ που προηγουμένως έχουμε ζεστάνει.

Τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε προσεχτικά. Σε όμορφο πυρίμαχο σκεύος, τακτοποιούμε τις κρέπες, μία – μία, απλώνοντας ανάμεσα κάθε φορά μια κουταλιά μανιτάρια με σάλτσα.

Διατηρούμε, σε ζεστή γωνιά, έτοιμο, σερβιρισμένο το φαγητό, και την ώρα που θα το παρουσιάσουμε στο τραπέζι το ραντίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
500 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο

Για τη γαρνιτούρα
200 γραμμάρια μανιτάρια (κονσέρβα)
8 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι