Υλικά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε χλιαρό νερό, μαγιά και αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αυγά και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε με λάδι, λίγο σαφράν και αλάτι. Δουλεύουμε πολύ καλά τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, σκεπάζοντάς τη με μια πετσέτα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη. Βάζουμε το μισό φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζουμε τη γέμιση και τα φιλετάκια του μπακαλιάρου μέχρι να καλυφθεί το φύλλο. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι φύλλου κλείνοντας καλά τις ενώσεις της πίτας. Τρυπάμε την πίτα για να μη φουσκώσει.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Υλικά για 6 άτομα
Για τη γέμιση:
1 1/2 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος χωρίς τα κόκκαλα
5 κρεμμύδια
2 πιπεριές φλάσκες
1 πρέζα σαφράν
1/2 λίτρο λάδι
αλάτι
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
40 γρ. μαγιά
2 αυγά
1/4 λίτρο νερό
λάδι
αλάτι