Υλικά
Βγάζετε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και πλένετε τους καρπούς. Με ένα μαχαιράκι λεπτό ή με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα ξεπλένετε (τα κουκούτσια) σε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό.
Το φυλάτε αυτό το κόκκινο νερό που προκύπτει.
Βάζετε σε μια λεκάνη σε σειρές το βύσσινο και το καλύπτετε με τη ζάχαρη. Το ραντίζετε με το κόκκινο νερό που έβγαλαν τα κουκούτσια και αφήνετε τα φρούτα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Κατόπιν τα βράζετε, ενώ αφαιρείτε συνεχώς τον αφρό που σχηματίζεται, έως ότου «δέσει» το σιρόπι.
Αφαιρείτε τον αφρό είτε με ένα βρεγμένο κουτάλι, σπρώχνοντάς τον στα πλαϊνά της κατσαρόλας είτε στερεώνοντας ένα βρεγμένο πανί σε μια κουτάλα (σαν βούρτσα).
Το γλυκό είναι έτοιμο εφόσον ρίξετε μία σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο κι αυτή δεν απλώσει.
Υλικά
1.300 γραμμάρια βύσσινα (ή κεράσια)
2 κούπες νερό
1.600 γραμμάρια ζάχαρη