Υλικά
Όποιος έχει μαγειρέψει ποτέ με περιορισμένο προϋπολογισμό, ξέρει ότι υπάρχουν τρόποι για να φτουρήσει ένα γεύμα και να φτάσει για όλους. Και ο ιδανικότερος όλων; Οι φακές. Οι φτηνές φακές («το φαγητό των φτωχών») αυξάνουν όχι μόνο την ποσότητα ενός φαγητού, αλλά και την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά. Και, ακόμα καλύτερα, πάνε με πάρα πολλά πράγματα, καθώς οι σεφ τις προτείνουν πια ως βασικό συστατικό σε σάλτσες, σαλάτες και σούπες. Οι πιο δημιουργικοί μάλιστα από αυτούς τις βάζουν πια στα πάντα, από ζυμαρικά και κρέατα μέχρι και πιάτα με ψάρι. Αν το φαΐ μοιάζει λίγο, οι φακές θα το κάνουν να πάει πολύ μακριά. Και σε όρους ποσότητας, αλλά και σε πόντους γαστρονομικής φαντασίας. Γεμιστά με φακές, μακαρόνια με φακές, κεφτέδες με φακές και πάει λέγοντας…