Υλικά
Την πίτσα την αγαπάμε σε όλες της τις μορφές, ακόμα και κρύα την επομένη. Κάποιες φορές ωστόσο είναι αλήθεια πως δεν τρώγεται. Παραέχει μπαγιατέψει και ξεραθεί δηλαδή για να ερεθίσει τον ουρανίσκο μας. Γι’ αυτές λοιπόν τις φορές υπάρχει το τρικ με το νερό, που επαναφέρει τα κομμάτια που έχουν περισσέψει στα παλιά τους μεγαλεία. Τα βάζουμε λοιπόν στον φούρνο μικροκυμάτων με μια κούπα νερό. Όσο το νερό εξατμίζεται, αυτή η υγρασία θα ενυδατώσει ξανά την ξεραμένη ζύμη, καταλήγοντας σε αφράτη και λαχταριστή πίτσα όπως όταν ήρθε. Με τον ίδιο τρόπο δίνουμε και πάλι ζωή σε ένα μπαγιάτικο ψωμί. Το μουσκεύουμε με μερικές κουταλιές νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά. Ή κάνουμε κάτι τέτοιο και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το κόλπο λειτουργεί καλύτερα σε ολόκληρες φραντζόλες, όπως μπαγκέτες, τσιαπάτα κ.λπ.