Υλικά
Όλα σε μια μακαρονάδα έχουν να κάνουν με τον χρόνο.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς το αγαπημένο πιάτο έχει κι άλλους κανόνες που οφείλεις να σεβαστείς για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Οι παρακάτω κανόνες είναι αυτό που λέμε απαράβατοι.
Λάθος επιλογή ζυμαρικού
Δεν βγαίνουν σε τόσα σχήματα και μεγέθη τα μακαρόνια για πλάκα. Υπάρχει λόγος που η συνταγή σού ζητάει να χρησιμοποιήσεις σπαγγέτι ή πένες. Αν δεν έχεις λοιπόν αυτό που σου λέει, φρόντισε να το αντικαταστήσεις με κάτι αντίστοιχου σχήματος.
Δες τα σαν οικογένειες. Οι πένες αντικαθίστανται με ριγκατόνι, το κοφτό μακαρονάκι με κοχυλάκι, το σπαγγέτι με λιγκουίνι, τα φετουτσίνι με παπαρδέλες κ.ο.κ.