Υλικά

Το μπρόκολο είναι πραγματικά θαυματουργό, καθώς πέρα από εξαιρετικά θρεπτικό, έχει και μια σειρά από ιδιότητες που λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας. Μόνο που το συνοδεύει μια άσχημη φήμη και τα παιδιά το αποφεύγουν. Υπάρχει όμως τρόπος να το αγαπήσουν. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο Good Housekeeping, το μυστικό κρύβεται στο φρέσκο μπρόκολο. Το ψητό φρέσκο μπρόκολο με τριμμένη παρμεζάνα, συγκεκριμένα. Μια συνταγή 15 λεπτών που φτιάχνεις επιτόπου, για ακόμα θεαματικότερα αποτελέσματα. Αφού πλύνεις λοιπόν καλά το μπρόκολο, κόβεις τις ανθοκεφαλές του σε μικρές μπουκιές. Κατόπιν το καρυκεύεις με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ψήνεις στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις το βγάλεις και είναι καυτό, το πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί αγαπάς που λιώνει. Αν δεν το φάνε τα παιδιά, θα το λατρέψουν οι γονείς…