Υλικά

Ομοιόμορφο μαγείρεμα και απείρως καθαρότερες καταστάσεις προσφέρει αυτή η τεχνική, κερδίζοντας σε όλα δηλαδή. Μπορεί να ξέρουμε και να προτιμούμε το τηγάνι, ο φούρνος όμως είναι πιο κατάλληλος για το λαχταριστό έδεσμα. Γιατί και μεγαλύτερες ποσότητες ετοιμάζονται με τη μία και πολύ πιο ομοιόμορφα μαγειρεύεται το μπέικον αν το βάλεις στον φούρνο. Φτάνει να ξέρεις πώς. Το μεγάλο μυστικό έχει να κάνει με το πώς στρώνουμε το μπέικον στο ταψί. Τοποθετούμε τις φέτες με τρόπο που να επικαλύπτει η μία την άλλη, για να μη λυγίζουν στο ψήσιμο. Ξεκινάμε με 12 λεπτά στην επάνω σχάρα του φούρνου, που τον έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, και συνεχίζουμε με άλλα 12 λεπτά στην κάτω σχάρα, μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν αλλάξουμε σχάρα, το μυστικό γεύσης υποδεικνύει και λίγο πασπάλισμα με μαύρο πιπέρι. Βγάζουμε κατόπιν το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Πριν σερβίρουμε το μπέικον, περνάμε τις φέτες για μερικά λεπτά από χαρτί κουζίνας, ώστε να αφαιρεθεί το περίσσιο λίπος…