Υλικά

Ίσως το έχετε δει σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο ή στην τηλεόραση και είναι πράγματι ο καλύτερος τρόπος για λίγη εξτρά γεύση στα πάντα. Η γκρεμολάτα «ξυπνάει» τα πιάτα, συμπληρώνοντας αρωματικά τη γεύση τους. Οι Ιταλοί την πασπαλίζουν σε όλα, από σούπες, σαλάτες και σπαγγέτι μέχρι μαγειρευτά, κοκκινιστά, πουλερικά, πιλάφια και ριζότι. Φτιάχνεται με πολύ απλά υλικά, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και ένα φρέσκο μυρωδικό, συνήθως μαϊντανό. Πώς θα τη φτιάξεις με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο; Εύκολα, με μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύσμα από 1 λεμόνι. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά, προσέχοντας να είναι πολύ ψιλοκομμένα, να αποκτήσουν τη μορφή της πούδρας δηλαδή, ώστε να μη γευόμαστε κομμάτια. Αντί για μαϊντανό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά φρέσκα μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη ή φασκόμηλο…