Υλικά
- 750 γρ. πατάτες
- 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, μοιρασμένες
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, χωρισμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Πλύνετε, σκουπίστε και κόψτε τις πατάτες στη μέση και αφήστε τις στην άκρη.
- Όταν ο φούρνος φτάσει σε θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο σε ένα ταψί και ψήστε το για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
- Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέστε στο σκεύος την παρμεζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν με το βούτυρο. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
- Τοποθετήστε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο ταψί, σπρώχνοντάς τες απαλά μέσα στο τυρί. Τρυπήστε απαλά κάθε πατάτα με την άκρη ενός κοφτερού μαχαιριού.
- Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και η παρμεζάνα να σχηματίσει μια χρυσή κρούστα στον πάτο του ταψιού.
- Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, αφήστε τες για 5 λεπτά πριν τις γυρίσετε και τις τοποθετήσετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
- Σερβίρετε τις πατάτες με παρμεζάνα.