Υλικά

  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 9 φέτες μπέικον
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου (ή ανάλογα με τη γεύση)
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή ανάλογα με τη γεύση)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα καρυκεύματα (καστανή ζάχαρη, αλάτι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και καγιέν, αν χρησιμοποιείτε) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Κόψτε κάθε λωρίδα μπέικον στη μέση και τυλίξτε γύρω από κάθε καρυκευμένο κύβο κοτόπουλου.
  4. Τοποθετήστε τις τυλιγμένες μπουκίτσες κοτόπουλου σε μία λαδόκολλα σε ταψί, αλείψτε τις με σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  5. Ψήστε για 25- 30 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.