Υλικά

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κεφάλι μαρούλι romaine, με χωρισμένα φύλλα
  • 1 αγγούρι, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο, σε κύβους
  • 1 κ. σ. καβουρδισμένο σουσάμι, για το σερβίρισμα
  • Για το ντρέσινγκ: 6 κ. σ. ταχίνι, 6 κ. σ. νερό, 2 κ. σ. σάλτσα κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο, 1 κ. σ. ξύδι ρυζιού, 1 κ. γλ. μέλι, 2 κ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο, 2 κ. γλ. σκόρδο, ψιλοτριμμένο, 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, μουλιάστε τα κρεμμυδάκια και τα ραπανάκια μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα τα διατηρήσει τραγανά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το ταχίνι, το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το καβουρδισμένο σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, το τριμμένο τζίντζερ, σκόρδο και το αλάτι μέχρι το ντρέσινγκ να γίνει πολύ λείο.
  3. Μοιράστε τα φύλλα μαρουλιού, τα αγγούρια, τα ραπανάκια και το κοτόπουλο σε 4 πιάτα. Περιχύστε γενναιόδωρα κάθε μερίδα με το ντρέσινγκ ταχίνι. Καλύψτε με στραγγισμένα και αποξηραμένα κρεμμυδάκια και γαρνίρετε με καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρετε αμέσως.