Υλικά
- 750 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί στο μείγμα ντομάτας κ αι σιγοβράστε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας στο μείγμα κρασιού και σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, περίπου 10 λεπτά.
- Απλώστε το μείγμα ντομάτας στη βάση ενός πυρέξ, τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και πασπαλίστε ομοιόμορφα με φέτα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι γαρίδες να είναι έντονα ροζ εξωτερικά και το κρέας να μην είναι πλέον διαφανές στο κέντρο, περίπου 10 λεπτά.