Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1 πρέζα θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. γλ. λάδι, ή όσο χρειάζεται
- Αλάτι κατά βούληση
- 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε μια σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και λαδώστε την ελαφρά.
- Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μελιού-σόγιας σε ένα μικρό μπολ και φυλάξτε το για αργότερα. Αλείψτε τις μπριζόλες με λάδι και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Ψήστε τις μπριζόλες στη σχάρα, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ψυχρότερο σημείο της σχάρας και συνεχίστε το ψήσιμο, αλείφοντας και τις δύο πλευρές με άφθονο γλάσο μελιού- σόγιας, μέχρι οι μπριζόλες να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό τους, περίπου 3 έως 4 λεπτά ακόμα.
- Ενώ οι μπριζόλες ψήνονται στη σχάρα, αλείψτε τις φέτες κρεμμυδιού με λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήστε τις φέτες κρεμμυδιού στο γκριλ μέχρι να γίνουν διάφανες και να ροδίσουν, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.
- Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια σε πιάτα και αλείψτε τις μπριζόλες με το γλάσο μελιού- σόγιας που κρατήσατε.