Αν είστε από τους λάτρεις του ψαριού, γνωρίζετε τη σημασία του φρέσκου ψαριού. Και είναι αλήθεια ότι αυτό το πεντανόστιμο και ζουμερό κρέας μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για διάφορα πιάτα και πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ να ξεμείνετε από ιδέες για διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος ψαριών.

Τι γίνεται όμως αν σας περίσσεψε και θέλετε να το ξαναζεστάνετε; Σύμφωνα με το Wholey, οι άνθρωποι λανθασμένα (και πολύ συχνά) μαγειρεύουν τα ψάρια σε υψηλή θερμοκρασία, με συνέπεια να τους αφαιρείται η υγρασία. Επιπλέον, το να τοποθετήσετε απλώς το ψάρι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων θα του αρπάξει την τρυφερότητα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη θερμοκρασία να ζεστάνετε το ψάρι σας χωρίς να στεγνώσει;

Η καλύτερη θερμοκρασία να ζεστάνετε το ψάρι σας χωρίς να στεγνώσει

Σολομός

Η θερμοκρασία για την αναθέρμανση του ψαριού ποικίλλει ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος που χρησιμοποιήσατε για το ψάρι. Η Mascha Davis, συγγραφέας του βιβλίου «Eat Your Vitamins» και ιδρύτρια του Nomadista Nutrition έχει πει ότι τα ψημένα ή σοταρισμένα ψάρια πρέπει να ξαναζεσταίνονται σε ένα ταψί σε ζεστό φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου περίπου, σύμφωνα με το Livestrong. Το πιάτο δεν πρέπει να μείνει μέσα για περισσότερο από 15 λεπτά, ώστε η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού να μην ξεπεράσει τους 55 βαθμούς.

Συνιστάται, επίσης, να καλύπτετε το ψάρι χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο, καθώς με αυτόν τον τρόπο, η υγρασία δεν θα χαθεί από τον πυρήνα του ψαριού. Όσον αφορά στα τηγανητά ψάρια, αυτά μπορούν να ξαναζεσταθούν στο φούρνο με λίγο λάδι, εξηγεί το Livestrong. Τοποθετήστε το ψάρι στο φούρνο για όχι περισσότερο από 15 λεπτά, ωστόσο, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα έξτρα τραγανό εξωτερικό.

Τι ρόλο παίζει η αποθήκευση του ψαριού

Τσιπούρες

Η αποθήκευση του ψαριού μπορεί, επίσης, να παίξει τεράστιο ρόλο στην αναθέρμανσή του. Συνιστάται να τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, για όχι περισσότερο από τέσσερις ημέρες. Σημειώστε ότι η υπερβολική κατάψυξη θα αλλάξει την υφή του ψαριού, αλλά τα παχύτερα κομμάτια μπορούν να κλειδώσουν περισσότερη υγρασία.

Είναι, επίσης, καλό να σημειωθεί ότι η αναθέρμανση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια έντονη μυρωδιά ψαριού -είναι φυσική, καθώς προκύπτει από την οξείδωση. Ωστόσο, αν η οσμή είναι πολύ άσχημη, να ξέρετε ότι το ψάρι σας έχει χαλάσει και καλό είναι να μην το καταναλώσετε.