Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. γλ. ξύδι κρασιού
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί και το σκόρδο μέχρι το μείγμα γίνει λείο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Τοποθετήστε τις φτερούγες στη σάλτσα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
  3. Απομακρύνετε το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι οι φτερούγες να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει, περίπου 30 λεπτά ακόμα, ρίχνοντας περιστασιακά σάλτσα πάνω στις φτερούγες.
  4. Πασπαλίστε με το σουσάμι και απολαύστε.