Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο
- 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη
- Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε κατά μήκος το κοτόπουλο, ώστε να δημιουργήσετε ένα είδος «φακέλου». Αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε το στο ταψί.
- Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι και μισό φλιτζάνι του τσαγιού μοτσαρέλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε.
- Γεμίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μείγμα τυριού και σπανακιού, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και περιχύστε με λάδι.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά, για τουλάχιστον 35 λεπτά.