Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη
  • Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε κατά μήκος το κοτόπουλο, ώστε να δημιουργήσετε ένα είδος «φακέλου». Αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε το στο ταψί.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι και μισό φλιτζάνι του τσαγιού μοτσαρέλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε.
  3. Γεμίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μείγμα τυριού και σπανακιού, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και περιχύστε με λάδι.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά, για τουλάχιστον 35 λεπτά.