Υλικά
- 6 φέτες μπέικον
- 6 αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
- Αλάτι, πιπέρι
- Σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα
- Ειδικός εξοπλισμός: φόρμα για μάφιν
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον στη φόρμα για μάφιν, τυλίγοντας κυκλικά και ψήστε για 10 λεπτά.
- Βγάλτε το μπέικον από το φούρνο και ρίξτε στη μέση από κάθε θήκη μάφιν το αυγό. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και το τυρί τσένταρ.
- Ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι οι κρόκοι των αυγών να φτάσουν στην επιθυμητή συνοχή.
- Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη κάθε «κυπέλου» για να χαλαρώσει και να μπορέσετε να το αφαιρέσετε. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, προαιρετικά και απολαύστε.