Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα
  • Ειδικός εξοπλισμός: φόρμα για μάφιν

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον στη φόρμα για μάφιν, τυλίγοντας κυκλικά και ψήστε για 10 λεπτά.
  3. Βγάλτε το μπέικον από το φούρνο και ρίξτε στη μέση από κάθε θήκη μάφιν το αυγό. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και το τυρί τσένταρ.
  4. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι οι κρόκοι των αυγών να φτάσουν στην επιθυμητή συνοχή.
  5. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη κάθε «κυπέλου» για να χαλαρώσει και να μπορέσετε να το αφαιρέσετε. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, προαιρετικά και απολαύστε.