Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 φλ. τσαγιού τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το σερβίρισμα
  • Πράσινα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το νερό και τη ζάχαρη και αφήστε να βράσουν. Προσθέστε τα καρύδια και αφήστε να βράσουν για 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τα καρύδια και αφήστε να κρυώσουν σε ένα μικρό ταψί.
  2. Στεγνώστε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε ελαφρά. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ και το καλαμποκάλευρο σε ένα άλλο. Βουτήξτε καλά τις γαρίδες στα αυγά και μετά στο αλεύρι καλαμποκιού.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε τις γαρίδες σε παρτίδες. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, 3 με 4 λεπτά, απομακρύνετε με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το μέλι και την παχύρρευστη κρέμα γάλατκος. Ρίξτε τις γαρίδες στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  5. Σερβίρετε πάνω από ρύζι με τα ζαχαρωμένα καρύδια και γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια.