Υλικά
- 250 γραμμάρια ταλιατλες
- 400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
- 30 γραμμάρια ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 1/2 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
- 1 κουταλάκι πιπέρι καυτερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Συγχρόνως βράζουμε σε ζεστό νερό τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
- Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές, τις πέννες τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα με τριμμένη γραβιέρα.