Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 3-4 λεμόνια)
  • 4 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  2. Ρίξτε το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατέψτε τα και βάλτε το στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
  3. Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πιρούνι και περάστε το μέσα. Ξαναβάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το να σταθεροποιηθεί.
  4. Στη συνέχεια χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε μέσα σε άδεις λεμονόκουπες.