Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 3-4 λεμόνια)
- 4 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Ρίξτε το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατέψτε τα και βάλτε το στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
- Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πιρούνι και περάστε το μέσα. Ξαναβάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το να σταθεροποιηθεί.
- Στη συνέχεια χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε μέσα σε άδεις λεμονόκουπες.