Υλικά
- 6 φέτες κέικ σοκολάτας
- 400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κιρς ή κονιάκ
- Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι. Περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Παίρνουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε φλούδες σοκολάτας (με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες).