Υλικά
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο βασιλικό
- 1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
- 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το βασιλικό.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη σως αλφρέντο σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ψιλοκομμένο μπέικον, με λίγο λαδάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε μέχρι για περίπου 5 λεπτά.
- Συγχρόνως βράζουμε τα ζυμαρικά σε ζεστό νερό για 7- 8 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα αλφρέντο.
- Έπειτα στο τηγάνι προσθέστε τη σως αλφρέντο.