Υλικά
- 350 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 15 γραμμάρια βούτυρο
- 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 2 μικρά πορτοκάλια
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε το κρέας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε όλες τις πλευρές.
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το εξωτερικό τους μέρος. Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτουμε το χυμό και ένα ξύσμα πορτοκαλιού και βάζουμε τριγύρω τις πατάτες κομμένες σε κύβους.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Σερβίροντας γαρνίρουμε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.