Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 κονσέρβες τόνου
  • 1/2 κόκκινο μήλο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο άνηθο
  • 1/2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και τη φλούδα, τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέστε τον τόνο, το μήλο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα φρυγανισμένα καρύδια, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, τη μουστάρδα Dijon, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  3. Απλώστε σε φρυγανισμένο ψωμί, πάνω σε πράσινη σαλάτα ή απολαύστε το άλειμμα σκέτο.