Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 κονσέρβες τόνου
- 1/2 κόκκινο μήλο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 1/2 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο άνηθο
- 1/2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και τη φλούδα, τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε τον τόνο, το μήλο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα φρυγανισμένα καρύδια, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, τη μουστάρδα Dijon, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε σε φρυγανισμένο ψωμί, πάνω σε πράσινη σαλάτα ή απολαύστε το άλειμμα σκέτο.