Υλικά

Εκτέλεση Καθαρίζουμε το στήθος από τα λίπη, το χωρίζουμε στα δύο και το ανοίγουμε με το μαχαίρι για να γίνει αρκετά φαρδύ και να τυλίγεται. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά πέστο, την απλώνουμε και τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό. Το αλατοπιπερώνουμε απ’ έξω και το βάζουμε στο πρώτο καλάθι του ατμομάγειρα. Αν θέλουμε του ρίχνουμε από πάνω και λίγο λάδι, όμως δεν είναι απαραίτητο. (Σε φέτες το κόβουμε στο σερβίρισμα). Για να ψηθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά στον ατμό, πρέπει να προσέξουμε πώς θα τα κόψουμε. Για παράδειγμα τις πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο να ψηθούν τις κόβουμε μικρά κομματάκια, τα μανιτάρια ψήνονται γρήγορα οπότε αρκεί να τα κόψουμε στη μέση, τα καρότα τα κόβουμε μπαστουνάκια, κτλ. Τα βάζουμε όλα μαζί στο δεύτερο καλάθι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι (βάζουμε ελάχιστο στο ψήσιμο για τη νοστιμιά και προσθέτουμε στο πιάτο μας αν θέλουμε περισσότερο). Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr