Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
- 300 γρ. ζωμό βοδινού
- 2 κ. σ. ξηρό σέρι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 4 φέτες γαλλικής μπαγκέτας
- 4 φέτες τυρί προβολόνε
- 2 φέτες ελβετικό τυρί, κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε το ζωμό βοδινού, το σέρι και το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο.
- Ρίξτε τη σούπα σε πήλινα μπολ σερβιρίσματος ασφαλή για το φούρνο και τοποθετήστε μια φέτα ψωμί πάνω από το καθένα (μπορείτε να το σπάσετε σε κομμάτια αν προτιμάτε).
- Πάνω από το ψωμί στρώστε μια φέτα προβολόνε, ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα.
- Τοποθετήστε τα μπολ σε μια λαμαρίνα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.