Υλικά

Εκτέλεση Για τα cupcakes Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα. Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ – ρούμι. Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για cupcakes. Ψήνουμε για 20 – 22 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα cupcakes. Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του cupcake που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας. Αφήνουμε τα cupcakes στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Τα cupcakes μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο. Για το frosting Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 3 λεπτά ίσα-ίσα να διαλυθεί η μερέντα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Βάζετε το frosting σε σακούλα κορνέ και μετά καλύπτετε τα cupcakes. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr