Υλικά
- 400 γρ. μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο κρεμμύδι
- 1 μικρό κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά (χλιαρό)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 κ. σούπας αλεύρι
- αλάτι
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνετε το αλεύρι πάνω στα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά, ενώ ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε ξανά. Τέλος, προσθέτετε το νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση και έπειτα προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr