Υλικά

  • 1,2 κ. κουνουπίδι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 1-1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά και αρωματικά της αρεσκείας σας
  • 3/4 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και βράστε το κουνουπίδι μέχρι να κρατάει λίγο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τον κύβο και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε το κουνουπίδι, ανακατέψτε και μεταφέρετε σε ένα πυρέξ.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα φρυγανιάς και αρωματικών και τα καρύδια, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το κουνουπίδι και ψήστε για περίπου 15- 20 λεπτά.