Υλικά

Εκτέλεση Για το παντεσπάνι Αρχικά βάλτε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώστε την κουβερτούρα. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίξτε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατέψτε καλά και μετά ενώστε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις. Πασπαλίστε με το κακάο πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα. Βάλτε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίξτε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το πεντεσπάνι, αφαιρέστε το από το φούρνο και το γυρίστε το ανάποδα. Ακουμπήστε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα. Τυλίξτε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει. Για τη γέμιση Ψιλοκόψτε 100 γραμμάρια κουβερτούρα. Ρίξτε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί πριν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέστε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύετε ξανά. Ανοίξτε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει. Απλώστε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε. Τυλίξτε τον κορμό σε ρολό. Καλύψτε την επιφάνεια του κορμού με άχνη ζάχαρη. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr