Υλικά
- 220 γρ. ζυμαρικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μικρό λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 2 μεγάλες χούφτες φρέσκο baby σπανάκι
- 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
- Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 6 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά, ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε στο τηγάνι το baby σπανάκι και τον τόνο σε κονσέρβα, καθώς και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.