Υλικά
- 320 γραμμάρια ταραμάς κόκκινος
- 1 1/2 πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Έπειτα το μείγμα από το κρεμμύδι το το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι ψιλό και το ξεπλένουμε κάτω από την βρύση. Μουλιάζουμε το ψωμί σε μπολ με νερό και το στύβουμε πολύ καλά. Στον κάδο του μίξερ και σε μεσαία σκάλα βάζουμε τον ταραμά και προσθέτουμε το ψωμί, τον πολτό από το κρεμμύδι. Δυναμώνουμε λίγο την ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα λάδια το ένα μετά από το άλλο. Μόλις απορροφηθούν εντελώς, ρίχνουμε σταδιακά και το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της ταραμοσαλάτας στο μούλτι και το ξανά χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr