Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 λίτρα νερό
- 2 μερίδες ζωμός κρέατος
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 σπόρους μπαχάρι
- ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- αλάτι
- 1 ½ κιλό μοσχάρι από το ποντίκι κομμένο σε μέτριους κύβους
- 300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
- 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
- 150 γραμμάρια μαργαρίνη
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος (τηγάνι ή γουόκ) ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές του. Ακολούθως ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ανακατεύουμε μαζί με το κρέας και τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Τέλος, βάζουμε το νερό και το ζωμό κρέατος μέχρι να καλυφθεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr