Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ρεβιθάλευρο
  • ½ κρεμμύδι
  • ¼ κουνουπίδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το κόβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Μόλις το τρίψουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το κουνουπίδι. Αμέσως μετά κοσκινίζουμε το ρεβιθάλευρο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα,ενώ ανακατεύουμε,αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Το αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί το λάδι παίρνουμε το μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε στο λάδι μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα. Το λάδι πρέπει να σκεπάζει τα μπαλάκια. Τα γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και περιμένουμε να πάρουν ξανθό χρώμα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr